Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Áttekintő táblázat alapján

Kapunyitás gombnyomásra

2022/3. lapszám | Ledneczki László |  1689 |

Kapunyitás gombnyomásra

Napjaink mozgalmas világában sietve hagyjuk el otthonunkat, fáradtan érkezünk a munkából, jó dolog, ha valamilyen eszközzel megkönnyíthetjük az udvarunkba való bejutást. Erre a célra szolgál a telefonnal vagy távirányítóval nyitható kapu. Legyen szárnyas, toló, vagy lebegőúszó kapu, bármilyen fajtára lehet kapumozgató motort tenni. Cikkünkben a tolókapuk és úszókapuk motorjainak méretezéséről, kiválasztásáról és karbantartásáról lesz szó.

Motorválasztás

A termékválasztás során az első és legfontosabb szempont a kapu tömege, és az, hogy milyen sűrűn használjuk majd. Nagyon fontos dolog, hogy a kapuszerkezet mechanikailag kifogástalan állapotban legyen, ezt egy előzetes felmérés után meg tudjuk állapítani. Vegyünk egy egyszerű bejáratot, kovácsoltvas elemekkel, amit nehéz megmozdítani, viszont könnyű tolni, ha már mozog. A kapu tömege körülbelül 600 kg körül lehet, amit egy nap körülbelül hatszor nyitunk majd ki. Válasszunk tehát egy 800 kg-os teherbírású motort – fontos, hogy a motor mindig túl legyen méretezve, úszókapuk esetében akár másfél, vagy kétszeresére.

A cikk még 7 602 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Aszinkron motorEszközeinkGarázskapu

Kapcsolódó